8 linguri faina
8 linguri zahar
8 oua.
Pentru forma de copt iti trebuie:
unt, cat o nuca
hartie de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
300 g branza de vaci
200 g smantana
1 pliculet gelatina
100 g zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie.
Pregatesti asa:
Pentru aluat se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema si isi dubleaza volumul.
Se adauga faina, se amesteca usor si se toarna amestecul intr-o forma de 26 cm, cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie.
Se coace circa 50 de minute.
Se lasa apoi sa se raceasca in forma si se taie in doua.
Pentru umplutura branza se bate cu mixerul, se adauga smantana, zaharul, sucul si coaja de la o lamaie.
Se prepara gelatina cum scrie pe ambalaj si apoi se toarna imediat in branza.
Se desfac marginile formei, se scoate blatul, se taie, iar partea inferioara se pune inapoi folosind fundul formei drept suport.
Se pune umplutura de branza, se aseaza partea superioara a blatului, si se niveleaza umplutura de jur imprejur.
Se da la rece sa se inchege.
Se serveste presarat cu zahar pudra.
Portii: 8 portii
Pregatire: 80 minute
tort mascota
Pentru blat iti trebuie:
3 oua
4 linguri apa calda
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g faina
3 lingurite rase praf de copt
50 g pudra de cacao sau ciocolata amaruie
Pentru umplutura iti trebuie:
250 g unt
100 g pudra de cacao
4 oua
8 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 esenta de rom
50 g coji de portocale zaharisite taiate marunt
Pentru glazura iti trebuie:
200 g ciocolata amaruie
25 g unt
Pentru decor iti trebuie:
12 jumatati miez de nuca
2 linguri nuca de cocos.
Pregatesti asa:
Se bat spuma galbenusurile cu apa calda.
Se adauga treptat 2/3 din zahar si zaharul vanilat si se freaca pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar, faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao (sau ciocolata amaruie rasa).
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala si se coace, la foc moderat, circa 30 minute.
Se freaca untul cu 4 linguri de zahar si cu pudra de cacao.
Separat, se freaca ouale intregi cu restul de zahar, pe aburi, pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Dupa racire, se amesteca cu compozitia de galbenusuri, se adauga portocalele taiate marunt si esenta de rom.
Se taie blatul in doua, pe orizontala, se pune crema intre cele doua blaturi si se monteaza tortul.
Se topeste ciocolata pe aburi, se freaca cu untul si se imbraca tortul cu aceasta glazura.
Se decoreaza cu jumatatile de miez de nuca si fulgii de cocos.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala si se coace, la foc moderat, circa 30 de minute.
tort ciocolata
Iti trebuie:
100 g cacao
400 g zahar
10 linguri apa
8 oua
1/2 esenta de rom sau de migdale
2-3 linguri faina
300 g unt mai gras, fara apa.
Pregatesti asa:
Amesteci zaharul cu cele 100 g cacao si cu cele 10 linguri de apa, pe foc potrivit pana se topeste zaharul, apoi lasi compozitia sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi 8 galbenusuri, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Imparti compozitia in 3 parti egale, intr-o treime adaugi 8 albusuri batute spuma (cand le bati, adaugi putina sare) si 2-3 linguri de faina si dai la copt.
Ai grija, blatul nu iese prea inalt!
In celelalte 2/3, adaugi 300 g unt batut spuma si esenta de rom sau de migdale si obtii crema.
Poti decora tortul cu nuca de cocos sau cu bilute de ciocolata.
Este un tort savuros, consistent, numai bun pentru o masa in familie.
Portii: 8 portii
Pregatire: 90 minute
tort vanilie
1 compot de ananas
1 compot de piersici
6 kiwi
3 mere
2 plicuri praf crema de lamaie
1 kg de frisca
500 ml lapte
250 g zahar
300 g faina
1 plic praf de copt
10 oua.
Pregatesti asa:
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma pana raman pe tel.
Adaugi si galbenusurile frecate bine cu zaharul si 1 pliculet de praf de copt.
Amesteci usor si torni intr-o tava dreptunghiulara, unsa si tape tata cu faina.
Lasi la copt circa 30 de minute.
Tai fructele crude (curatate mai intai) si cele din compot in bucatele mici.
Tai blatul in doua si il insiropezi cu zeama de la compot.
Pui jumatate din fructe, apoi jumatate din crema de lamaie, pregatita cu lapte, dupa instructiunile de pe plic.
Pui a doua parte a blatului, insiropezi, pui fructele ramase si din nou crema.
Imbraci tortul cu frisca batuta si ornezi dupa preferinta, cu fructe sau floricele din bezea.
Daca preferi, poti face crema din 3 plicuri praf si opresti o treime pentru a imbraca tortul tot in crema.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.